Je Homey installeren

Yes! Je hebt een Homey! Nu volgt het instellen. Maar wees gerust, Homey installeren is erg gemakkelijk. Volg gewoon de video's hieronder en/of de volgende stappen.

1. Sluit Homey aan op een stopcontact

In de doos van Homey vind je

Homey box contents
  • Homey
  • 1 Stroomadapter
  • 1 Stroomkabel

Plaats Homey op een mooie centrale plek, bijvoorbeeld op het TV meubel.

Stop vervolgens de kleinere kant van de kabel in Homey, en de andere kant in de geleverde stroomadapter. Je kan nu de adapter in het stopcontact stoppen om Homey aan te zetten.

2. Volg de installatie wizard om Homey in te stellen

2.1. Ga naar https://setup.athom.com op een laptop

De eerste keer start Homey op in een paar seconden. Wanneer je Homey hoort praten tegen je, pak een laptop, smartphone of PC. Let op: Dit apparaat moet WiFi hebben.

Ga nu naar de website https://setup.athom.com in de Google Chrome webbrowser.

Homey Setup screen

2.2. Koppel Homey aan je WiFi

Verbind je apparaat (laptop/telefoon) met het WiFi netwerk HomeySetup, zoals op het scherm staat. Wanneer je hiermee verbonden bent zal de site automatisch doorgaan

Selecteer je thuisnetwerk uit de lijst met netwerken. Voer je WiFi wachtwoord in om Homey met je eigen netwerk (en het internet) te verbinden.

Wanneer er een nieuwe software versie beschikbaar is voor Homey wordt deze nu automatisch gedownload.

2.3. Link Homey aan je Athom account

Je ziet nu de EULA (Licentiebepalingen voor Product Software) en Gebruiksvoorwaarden op je scherm. Lees deze zorgvuldig door en accepteer ze beiden door de vinkjes neer te zetten om door te kunnen gaan.

Vervolgens kun je inloggen op je Athom account om deze aan Homey te linken. Heb je nog geen Athom account? Maak er dan gemakkelijk direct eentje aan door op Nieuw Account te klikken en je aan te melden met je email adres en een zelfgekozen wachtwoord.

3. Helemaal klaar! Geniet van je Homey!

Gefeliciteerd! Je hebt het gehaald! Je kunt nu Homey benaderen via de Homey Desktop app nadat deze opnieuw is opgestart (opstarten kan een paar minuten duren).

Laten we verder gaan door ons eerste apparaat aan Homey te koppelen!